Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

Αφιερωμένο στο ραδιοερασιτεχνισμό...

Ένα πολύ ενδιαφέρων άρθρο του Κώστα SV1DPI, σχετικά με τον ραδιοερασιτεχνισμό ορισμένων « Ελληναράδων συναδέλφων μας… »

SV1DPI
Αφιερωμένο στο ραδιοερασιτεχνισμό...      

Δεν το πουλάω ρε φίλε...
Ένας άγνωστος σε μένα ραδιοερασιτέχνης, ο Stu N0LEF, διαμαρτυρήθηκε σ' ένα ρεφλέκτορα για ένα interface, το Raascal. Είπε λοιπόν ότι κατά τη γνώμη του είναι ακατάλληλο και κακό προϊόν.

Κάποιος άλλος συμφώνησε ότι όντως το συγκεκριμένο Interface έχει πρόβλημα εκ κατασκευής και είπε ότι το πουλάει.
Ανταπαντώντας ο Stu είπε ότι έχει δοκιμάσει αρκετά από αυτά που του πρότειναν για να λύσει τα προβλήματα, χωρίς τελικά να κάνει τίποτα και κατέληξε: " I won't sell this Rascal to another ham." δηλαδή "δε θα πουλήσω το Rascal σ' έναν άλλο ραδιοερασιτέχνη"
Τι μεγαλείο ψυχής!!! Δε θέλω να πουλήσω ρε αδερφέ αυτό το παλιόπραμα σ' ένα συνάδελφο και να βασανιστεί κι άλλος όπως εγώ. Και παράλληλα λέω σε όλους πόσο κακό προϊόν είναι ώστε να προφυλαχθούν κι άλλοι.
Πώς συνηθίζουμε να αντιμετωπίζουμε εμείς οι πονηροί ανάλογες αγορές; Διαβάστε ανάλογα αρχίζοντας με τον πιο τίμιο Έλληνα και καταλήγοντας στον πιο άτιμο...
1. Το κρατάμε προσπαθώντας να πείσουμε τον καθένα ότι ήταν εξαιρετική αγορά ως άλλη κολοβή αλεπού....
2. Το πουλάμε στο ebay ώστε να μην πάρουμε στο λαιμό μας κάνα Έλληνα αλλά κάνα κουτόφραγκο...
3. Χωρίς να πούμε τίποτα σε κανέναν, πουλάμε το παλιόπραμα διαφημίζοντας ότι είναι καινούριο και σχεδόν αχρησιμοποίητο. Αν το ζητήσει φίλος του λέμε κρυφά ότι είναι ψιλοπροβληματικό χωρίς να γίνουμε συγκεκριμένοι και πάντως χωρίς να του ομολογήσουμε τη λάθος αγορά μας, γιατί έχουμε κι έναν εγωισμό βρε αδερφέ...
4. Χωρίς να πούμε τίποτα σε κανέναν, ούτε και στους φίλους μας, διαλαλούμε την πραμάτια μας. Αν το ζητήσει φίλος του το πουλάμε κανονικά, κάνοντας του το πολύ πολύ μια έκπτωση.
5. Χωρίς να πούμε τίποτα σε κανέναν, ούτε και στους φίλους μας, διαλαλούμε την πραμάτια μας. Αν το ζητήσει φίλος, του το πουλάμε κανονικά, μην κάνοντας έκπτωση. Όταν διαμαρτύρετε ότι δε μπορεί να το σετάρει, χασκογελάμε με το πόσο άσχετος είναι και του λέμε ότι εγώ το σέταρα κανονικά.
6. Κάνουμε όλα αυτά της 5ης περίπτωσης αλλά επιπρόσθετα προσφερόμαστε να το ξανααγοράσουμε στη μισή τιμή προκειμένου να το πουλήσουμε στο επόμενο κορόιδο στην κανονική. Παράλληλα λέμε σ' όλους τους κοινούς γνωστούς πόσο άσχετος είναι που δε μπορεί να σετάρει το εξαιρετικό interface που αγοράσαμε...
Ο χαζο-Αμερικάνος όμως μαθαίνει πολιτισμό σ' εμάς τους Έλληνες, σ' εμάς που πρώτοι διδάξαμε τον πολιτισμό στους βάρβαρους, αλλά ξεχάσαμε να διδάξουμε τα παιδιά μας: "Δεν το πουλάω ρε φίλε. Ήταν χαζομάρα αγορά. Όλοι μας μπορεί να την πατήσουμε αλλά μέχρι εκεί. Έχω τσίπα ρε... φιλότιμο."
Αλλά είπαμε... Εδώ θεωρούμε φυσιολογικό κάποιος να λέει ψέματα προεκλογικά για να εκλεγεί. Κι όταν μετά δεν κάνει αυτά που είπε, δε μας διορίζει για παράδειγμα ο βουλευτής, όπως μας υποσχέθηκε, τον δικαιολογούμε: "έ πόσους να βάλει; 40 χιλιάδες σταυρούς πήρε όλους θα τους έβαζε;" Το χαζο-interface δε θα πουλήσουμε;....

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου