Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Η μεγαλύτερη ΑΠΕΡΓΙΑ!!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19/10/2011& 20/10/2011

Στην απεργία θα συμμετάσχουν όλα τα συνδικάτα εργαζομένων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ Τετάρτη 19 & Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου!
Οπως αποφασίστηκε μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Έτσι, από τη Δευτέρα έως και την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους καθημερινά, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00.
Την απόφαση τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ στις 19 Οκτωβρίου πήρε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων, με αποτέλεσμα τα βενζινάδικα να είναι κλειστά.
Την Τετάρτη κλείνουν και οι βιοτεχνίες με απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της Ελλάδας το διήμερο Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Απέχουν από τα καθήκοντα τους όλη την εβδομάδα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Εν τω μεταξύ, από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη απεργούν οι εφοριακοί και οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ έως την Τετάρτη οι δικηγόροι.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Τρίτη, οι ενώσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου αλλά έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Στην πανοδοντιατρική απεργία που εξήγγειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στις 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ προχωρά σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη δάσκαλοι και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επίσης, τα πανεπιστήμια της χώρας δεν θα λειτουργήσουν Τετάρτη και Πέμπτη.
Σε 48ωρη απεργία, Τετάρτη και Πέμπτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά από τη Δευτέρα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΑΤΕ.
 Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχει η OME-OTE.
 Όσον αφορά στα Μέσα Μεταφοράς, οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό προκήρυξαν τριήμερη απεργία από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη το Μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας ως 9.00 το πρωί.
Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 10.00 το πρωί και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι και τη λήξη της βάρδιας, ενώ την Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί.
Oι εργαζόμενοι στο τραμ την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί και από τις 8.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.
Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί απεργία την 19η και 20η Οκτωβρίου.
Τα πλοία θα μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ και της τριήμερης απεργίας και ΠΕΜΕΝ.
Οι ομοσπονδίες εφοριακών θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.
ΤΟ ΔΣ του ΣΥΕΣ αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για όλη την εβδομάδα αντιδρώντας σε ενιαίο μισθολόγιο και εφεδρεία
Προβλήματα θα σημειωθούν και στις πτήσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη  αναμένονται λόγω της 48ωρης απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου